Ne krenohemi me Departamentin tonë të Kardiologjisë gjatë këtyre viteve. Filloi të funksionojë në një kohë kur pacientët kardiakë po largoheshin nga vendi për t’u diagnostikuar dhe trajtuar jashtë vendit, dhe hapi një alternative të re për pacientët në qytetin tonë.
Departamenti ofron shërbimet e mëposhtme:

1. Vizitë mjekësore
2. EKG
3. Testi i stresit ECG (Test ushtrimesh, në bashkëpunim me departamentin tonë në Kostur)
4. Monitorim HOLTER i ritmit
5. Monitorim HOLTER i presionit të gjakut

Thelbësore në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës është edhe bashkëpunimi i Kardiologut tonë, Dr. Tsiaousis, me qendrat e përparuara të imazhit kardiak në Greqi, që përdorin të dyja metodat moderne dhe aktuale imazherike, siç është skaneri angio-koronar (CT agniografia koronare), rezonanca magnetike kardiake, stres-echo, angiografi klasike koronare etj.,
Dhe kur bëhet fjalë për terapi të avancuar (si balloni/ stentet, procedurat e bajpasit kardiak, implantimet e valvulave, implantimet e pacemakerit), Departamenti ynë bashkëpunon me Kardiologët më të mirë intervent dhe kirurgët kardiake të Selanikut, Greqi (plus Janinë, Athinë dhe të tjera).
Përveç trajtimit mjekësor dhe metodave invazive, ne i kemi kushtuar vëmendje të veçantë edukimit të pacientit në lidhje me parandalimin dhe trajtimin në kohë të sëmundjeve të zemrës, duke organizuar paketa kontrolli të zemrës me cmime shumë ekonomike.
Por mbi të gjitha, qëllimi ynë është të jemi pranë pacientëve tanë në ditët e tyre më të vështira.

George Tsiaousis MD, MSc